Vier wijzende handen naar een gloeilamp

De Trainers

Trainers in de zorg is ontstaan uit de behoefte om als trainers, met de zorg als expertisegebied, samen te werken. Ons doel is kwaliteit en inzet van trainers te kunnen waarborgen. Als samenwerkende trainers genieten we enorm van het creeëren, elkaar versterken en inspireren. Kenmerkend voor onze werkwijze is een ervaringsgerichte aanpak, motiverend en verbindend. Trainers in de Zorg beschikt over een groot netwerk van ervaren trainers en trainingsacteurs waar wij graag mee samenwerken.

Foto Hanneke

Hanneke Palma-Wouda (Oprichter en Eigenaar)

Achtergrond: (Systemisch)Teamtrainer en Coach/ Trainer Communicatie/ Coach/ Docent communicatie verpleegkundige vervolgopleidingen/ Anesthesiemedewerker en Verpleegkundige.

Deelnemers waarderen mijn concrete aanpak én het feit dat wat ze hebben geleerd direct kunnen gebruiken in hun werk. Ze krijgen handvatten aangereikt om hun kwaliteiten in het dagelijks werk optimaal in te zetten. Zo blijf je trouw aan jezelf en krijg je nog meer plezier in je werk. En dat is niet alleen goed voor de medewerker en het team, maar ook voor de organisatie.

Foto Willy

Willy Clewits-Dorgeloos

Achtergrond: Trainer communicatie/ Teamtrainer en coach/ Creatief (drama)therapeut/ Improvisatieacteur/ Trainingsacteur en Opleider van trainingacteurs.

Mijn directe aanpak en nuchtere houding dragen bij aan een positieve dynamiek. Mijn missie is mensen meer in contact te brengen met hun eigenheid en authentieke zelf. Ik breng daarvoor een gezonde dosis humor mee, wat maakt dat mensen zich gemakkelijk openstellen om kernpunten te laten aanraken.

Foto Marjolein

Marjolein Inklaar

Achtergrond: Trainer communicatie en samenwerking/ Trainingsacteur/ Improvisatieacteur/ Bedrijfskundige/ Universitair docent/ Docent middelbare school.

Als er meer gelachen wordt blijft er ook meer hangen van wat er in een training behandelt wordt. Het gaat me in trainingen om plezier te maken en de deelnemers uit te nodigen om nieuwe dingen uit te proberen. Je hebt ook niet in één dag leren fietsen, dus waarom verwachten we dat als we ouder worden van allerlei vaardigheden wel dat we dit meteen onder de knie moeten hebben?

Foto Harm Jan

Harm Jan Doornbos

Achtergrond: Trainer communicatie/ Maatschappelijk Werker/ Creatief (drama)therapeut/ Improvisatieacteur/ Trainingsacteur en Opleider van trainingsacteurs.

Sprekende voorbeelden, heldere observaties, behulpzame handvatten, daadwerkelijk aansluitend bij de praktijk. Dat krijg ik vaak terug van deelnemers bij trainingen en lessen. Ik houd van bondige theorie en veel oefenen. Ik heb de stellige overtuiging dat je altijd weer wat kunt leren op het gebied van communicatie en ik houd er van deelnemers spelenderwijs te begeleiden in hun leerproces.